انواع سبک طراحی کابینت

اگر کمی در مورد سبک کابینت آشپزخانه تحقیق کرده باشید، اسم‌های مختلفی را در مورد انواع کابینت شنیده‌اید. مثل؛ کابینت ممبران، کابینت کلاسیک، کابینت مدرن، کابینت وکیوم، کابینت براق، کابینت های گلاس، کابینت ام دی اف، کابینت چوبی، کابینت رنگ پلی استر، پولیشی و…

در ادامه این مطلب، می‌خواهیم بررسی کنیم که این نام‌گذاری‌ها بر چه اساسی انجام می‌شود:

به‌طورکلی کابینت‌ها بر اساس؛

 
  • سبک طراحی
  • و جنس مواد اولیه

 

نام‌گذاری می‌شوند.یا بهتر است وقتی اسم یک کابینت را می‌گوییم، اول سبک طراحی آن را بیان کنیم. و بعد جنس مواد اولیه آن را بگوییم. یا برعکس. مثلاً؛ کابینت سبک کلاسیک؛ جنس ممبران یا کابینت سبک مدرن؛ جنس ورق های گلاس.

در ادامه این مقاله انواع سبک طراحی کابینت را به‌طور کامل بررسی می‌کنیم.

ساختار آشپزخانه‌ها در گذشته

 

تا حدود ۳۰ سال پیش آشپزخانه‌ها را به شکل یک اتاق طراحی می‌کردند. و دارای یک درب ورودی مجزا بود. که تفاوت اصلی آن ازنظر ساختاری با اتاق‌های دیگر استفاده از کاشی در دیوارها و تأسیسات آب و فاضلاب در آن‌ها بود.

که در  طی این سی سال با توجه به رشد جمعیت شهرها و تقاضای بیشتر برای خانه‌های مسکونی و افزایش تورم، متراژ خانه‌ها کمتر شده و قیمت آن‌ها افزایش زیادی داشته است. که این امر باعث تغییراتی در سبک طراحی خانه‌های مسکونی شده است. به‌طوری‌که در سبک‌های طراحی امروزی سعی شده از کمترین فضا بهینه‌ترین استفاده را داشته باشیم.

درنتیجه آشپزخانه‌های قدیمی که فضای جداگانه و دارای درب بودند کم‌کم به آشپزخانه‌های اپن و امروزی تبدیل شدند.

درواقع آشپزخانه یک قسمتی از فضای سالن پذیرایی هست، که کابینت بندی شده و تجهیزاتی مثل سینک، هود، گاز، لباسشویی و ماشین ظرف‌شویی در آن جانمایی شده است. که کار پخت‌وپز و شستشو در آنجا انجام می‌شود.

 

( مطبخ چیست؟)

 

با توجه به قیمت بالای کابینت و لوکس بودن این کالا، در خانه‌های بزرگ‌تر به علت وجود فضای کافی، از یک آشپزخانه کوچک‌تر دیگر پشت آشپزخانه اصلی استفاده می‌کنند. تا به کابینت و دکور اصلی آشپزخانه آسیب وارد نشود. و به این آشپزخانه کوچک مطبخ می‌گویند.

درنهایت امروزه آشپزخانه‌ها علاوه بر اینکه محل پخت‌وپز هستند. یک قسمت عمده دکور داخلی را نیز تشکیل می‌دهند. که نیازمند طراحی کابینت طبق اصول معماری هستند. که بر این اساس کابینت‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند:

 

  • سبک طراحی مدرن
  • سبک طراحی کلاسیک
  • سبک طراحی نئوکلاسیک

کابینت مدرن

در کابینت‌های سبک مدرن معمولاً از سطوح صاف و یکدست استفاده‌شده، و نمای ساده‌ای دارند. و بدون پیچ‌وخم‌های زیادی است.

و برای اجرای سبک طراحی مدرن از تمام انواع مواد (متریال) می‌توان استفاده کرد. مثل؛ ام دی اف مات، براق (هایگلاس و پلی گلاس)، روکش PVC، ممبران، روکش چوب، رنگ پلی استر، رنگ پلی ورتان پولیشی و…

ویژگی‌های کابینت سبک مدرن

  • استهلاک کم
 
  • حجم داخل کابینت‌ها بیشتر است.

 

  • در کشورهای اروپایی خواهان زیادی دارد.

 

  • مناسب فضای کوچک

 

  • قدرت مانور بالا در طراحی

 

  • متریال (مواد اولیه) ارزان‌تر (متریال عرف بازار)

کابینت کلاسیک

حتماً باید ساختمان‌های با نمای رومی را در خیابان‌ها دیده باشید. نمای رومی نمونه‌ای از سبک طراحی کلاسیک هست. در این سبک، از سطوح مختلف، ستون‌ها، سرستون‌ها، تاج و منبت‌های زیادی استفاده می‌شود.

درب‌ها و نماهای اضافه کابینت هم دارای یک طرح حکاکی شده هستند که یک ریتم خاصی در کل کار تکرار شده است. که معمولاً شلوغ و پُرکار هستند.

برای ساخت کابینت سبک کلاسیک قبل از ورود تکنولوژی وکیوم و ممبران، از چوب طبیعی و روکش چوب استفاده می‌شد. که قیمت بالایی داشتند و از آن خیلی استقبال نمی‌شد.

ولی امروزه از ممبران (یا وکیوم) به خاطر قیمت مقرون‌به‌صرفه و تنوع رنگی زیاد و زمان اجرای کم استقبال زیادی شده است. که می‌شود گفت امروزه کابینت کلاسیک یا کلاً سبک طراحی کلاسیک مُد شده و خواهان زیادی دارد.

انواع متریال برای ساخت کابینت سبک کلاسیک: چوب، روکش چوب، ممبران (وکیوم)، رنگ پلی استر و…

ویژگی‌های کابینت سبک کلاسیک

  • زمان اجرای بیشتری لازم دارد.

 

  • برای کلاسیک جنس چوب باید نگهداری و مراقبت شود.

 

  • بسیار لوکس بوده و این سبک خواهان زیادی در کشور ما دارد.

 

  • برای فضای کوچک مناسب نیست.

 

  • قیمت تمام‌شده بالاتری نسبت به سبک مدرن دارد.

کابینت سبک نئوکلاسیک

سبک مدرن کابینت‌ها از ابتدا بوده و هستند و دوستداران خاص خودش را دارد. و با گسترش تکنولوژی و سیستم‌های جدید، سبک کلاسیک (ممبران) رواج پیدا کرد. که این سبک نیز طرفداران بسیاری دارد.

ولی بعدازاین دو سبک، اخیراً سبک کابینت نئوکلاسیک رواج پیدا کرد. که می‌شود گفت ازنظر پیچیدگی و استفاده از سطوح مختلف، میانگین دو سبک کلاسیک و مدرن هست.

نقشه اصلی و جانمایی سبک نئوکلاسیک مثل سبک کلاسیک است که از ستون‌ها و درب‌های طرح دار استفاده می‌شود. ولی از منبت‌ها و تاج گل‌های پیچیده و ریزنقش خبری نیست.

انواع متریال سبک نئوکلاسیک:

بیشتر از ام دی اف ساخته می‌شود. که برای پوشش لایه بیرونی از چندلایه از رنگ‌های پلی اورتان استفاده می‌گردد. که چند مرحله پولیش‌کاری می‌شود و نمای بسیار جذاب و براق دارند.

ویژگی‌های کابینت سبک نئوکلاسیک

  • یک سبک خاص هست.

 

  • با متریال مختلفی قابل اجراست.

 

  • رایج‌ترین متریال این سبک رنگ

 

  • پولیشی است که قیمت بالایی دارد.

 

  • در عین لوکس بودن حس مدرن بودن دارد.

 

  • جدیدترین سبک طراحی است.

کابینت سبک انزو

 یکی از سبک‌های معروف کابینت نئوکلاسیک، کابینت سبک انزو هست. که پس از ساخت نماهای بیرونی و درب‌ها، چندین مرحله رنگ‌کاری و پولیش‌کاری انجام می‌شود. تا به براقیت و کیفیت رنگ مطلوب برسد.البته برای سبک انزو، از چوب طبیعی، روکش چوب و ممبران هم استفاده می‌شود.

 

چه کابینتی مناسب خانه ماست؟

درنهایت می‌توان گفت که سبک مدرن معمولاً با متریال MDF هایگلاس ساخته می‌شود. و قیمت مناسبی دارد. که جزء باسابقه‌ترین نوع مواد اولیه هست.بعد از کابینت سبک مدرن با جنس هایگلاس، کابینت سبک کلاسیک با جنس ممبران (وکیوم) رواج پیدا کرد. که قیمت بالاتری نسبت به جنس ورق هایگلاس دارد. و الان طرفداران زیادی پیداکرده و بورس هست.

 

و درنهایت، کابینت سبک نئوکلاسیک که همان کلاسیک جدید هست، به‌تازگی بورس شده است. مخصوصاً از نوع رنگ پولیشی که جذابیت خیره‌کننده‌ای دارد. و ازنظر قیمتی جزء کابینت‌های گران‌قیمت محسوب می‌شود.و همچنین بستگی دارد که خانه ما چقدر ارزش ریالی دارد، تا متناسب با آن، برای کابینت آشپزخانه هزینه کنیم. هرچند داشتن یک آشپزخانه لوکس در هر خانه، یک امتیاز رقابتی محسوب می‌شود.

انواع سبک طراحی کابینت
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.